Focco van Eek

Webdesigner en fotograaf

Welkom op mijn site. Ik ben Focco van Eek, parttime fotograaf gevestigd in Emmeloord, midden in de Noordoostpolder in de provincie Flevoland. Ik heb een fulltime baan in de ICT, waar ik met veel plezier mijn functie  als Senior Presales specialist uitoefen. Zo blijf ik goed op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen in de ICT. Dat vind ik belangrijk en leuk.

Wilt u mij bellen, dan kan dat het beste in de avonduren. Overdag kunt u mailen of via het contactformulier uw gegevens achterlaten. Dan neem ik contact met u op.

Fotografie

Fotografie is één van mijn passies. Als kind was ik al in de weer met een fototoestel en dat is nooit echt weggeweest. Inmiddels heb ik diverse analoge en digitale fotocamera’s. Ik observeer graag mooie objecten en vormen en ik kijk graag naar mooie foto’s van kleurrijke landschappen, portretten en macro’s van andere fotografen. Maar natuurlijk zijn er altijd uitdagingen om dat ook zelf te doen en voor klanten te fotograferen. Ik heb een eigen fotostudio aan huis waar ik productiefotografie kan uitvoeren en ben ik gecertificeerd om een grotere studio te huren in nabije buurt in Emmeloord.

De techniek

De techniek van fotografie met alles eromheen, zoals het spelen met licht met verschillende lampen en flitsers vanuit verschillende posities gebruik makend van diverse materialen en verschillende kleuren, geven mij veel energie. Lekker creatief kunnen zijn en dat proberen zo goed mogelijk digitaal vast te leggen. Alles kan altijd beter en fijner. Steeds nieuwe uitdagingen zoeken, dat zit in mijn genen.

Mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel fantastische dingen te maken met digitale fotografie in combinatie met bewerkingssoftware, niet alleen in de fotografie maar ook in het bewerken van ‘raw’ materiaal. Zo wil ik mijn portfolio steeds verder uitbreiden en delen, zodat het mogelijk is om deze naar wens en in bepaalde formaten op diverse producten te laten afdrukken of gewoon de foto te gebruiken voor andere doeleinden. Ik maak hierbij gebruik van Photoshop CC, Photoshop Elements , Capture One Pro 7, Nik Collection van Google en Topaz Labs Collection en natuurlijk Adobe Lightroom om allerlei mogelijkheden te benutten, want fotograferen gaat verder dan alleen het maken van foto’s. Met het uitbreiden van mijn fotokit met verschillende camera’s, objectieven, statieven, achtergronden, speedlights, draai(product)tafels en studiolampen wordt het serieus en professioneel. Het vastleggen van unieke momenten is toch fantatische om te doen. Ik ben ook niet iemand, die dit het zomaar als hobby erbij doet. Ik wil wel steeds professioneler worden en juist verder investeren.

Inspiratie

Inspiratie haal ik uit boeken en tijdschriften, het volgen van workshops/trainingen, rondkijken op Facebook, Flickr, Google+, websites zoals Zoom, FotoVideo en natuurlijk YouTube. Er is veel concurrentie wereldwijd van steeds meer mensen die beroepsmatig fotograferen en hun vaardigheden verbeteren. Daarom is het goed om een focus te leggen in specialisatie.

Fotograaf én webdesigner

Freelance fotograaf en webdesigner is een mooie combinatie. Je kunt namelijk exact inschatten wat er nodig is om de website te voorzien van bijbehorende afbeeldingen. Foto’s op een website geven namelijk direct de eerste indruk. Het is toch het visitekaartje van het bedrijf.

Productfotografie

Productfotografie wordt ook wel stilleven- (still-life) fotografie of packshots genoemd. Ook deze vorm van fotografie is net als portret- en macrofotografie heel breed. Als fotograaf heb je verschillende apparatuur nodig, zoals studiolampen, reflectieschermen en flitsers met verschillende vormen en kleuren om allerlei variaties mogelijk te maken. Maar fotografie is ook juist creatief zijn met huis-, tuin- en keukenspullen. Ik heb een aparte fotostudio, waar ik producten kan fotograferen.

Waterdruppelfotografie

Naast mijn specialisatie in productfotografie is waterdruppelfotografie een passie van mij. Inmiddels heb ik daar een aparte druppelstudio voor gemaakt, zodat ik veel variaties met water in verschillende kleuren en andere vloeistoffen kan maken. Leuk om te zien welke unieke vormen er allemaal ontstaan, net zoals bij rookfotografie, waarmee mijn eigen logo tot stand is gekomen.

Websites

Naast fotograferen bouw ik websites en heb ik mijn eigen hostingservers met Parallels Plesk, zodat mijn klanten ook deels hun eigen webserver kunnen beheren. Door websites met webwinkels te verzorgen, is er samen met mijn productfotografie een leuke combinatie van design met fotografie ontstaan. Ik kan de ontwikkeling van uw website van begin tot het eind verzorgen, inclusief domeinregistratie, mail en webhosting, de basis voor SEO, logodesign, webwinkelintegratie en natuurlijk ook product -en webfotografie. Bovendien kan ik de teksten laten schrijven en redigeren. Ook het verhuizen van domeinen en websites behoren tot de mogelijkheid. Eén aanspreekpunt van begin tot het eind, alles onder één dak. Dat is mijn streven en eenvoudig voor u.

Virtuele tours
Het is een mooi eindresultaat als op de website uw bedrijf, de winkel of een restaurant een rondleiding wordt gegeven. Het is fantastisch om door middel van hoogwaardige software en geavanceerde apparatuur een fotosessie te maken en daarvan een virtuele tour te maken die uw bezoeker een beeld geven van uw mogelijkheden.

Dit alles kan door mijn als één combi worden geleverd. Hierdoor kan ik goed uw wensen vertalen, mogelijkheden bespreken en uitleggen, zonder afhankelijk te zijn van andere leveranciers en extra hoge kosten.

Hebt u specifieke ideeën of wensen? Ik denk graag met u mee over de vormgeving en realisatie hiervan. Neem contact met mij op, dan kunnen wij de mogelijkheden bekijken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Werkgebied

Mijn werkgebied is voornamelijk binnen een straal van 100 kilometer, zoals Lelystad, de gehele Noordoostpolder, zoals Emmeloord, Marknesse, Luttelgeest, Ens, Tollebeek, Creil, Bant, Urk, Nagele, Lemmer, Zwolle, Sneek, Lelystad, Switerbant, Almere, Heerenveen, Meppel, Dronten, Kampen, Steenwijk en natuurlijk in overleg altijd verder, wij hebben namelijk ook al internationale opdachten uitgevoerd

 

Voorwaarden

Alle afbeeldingen/foto's, die op deze site worden getoond zijn eigendom van Focco van Eek Photography & Design, deze mogen niet zonder toestemming door andere worden gebruikt of gepubliceerd. Sommige foto's bevatten een digitaal watermerk van Digimarc, die niet met het oog is waar te nemen, maar wel kan worden getraceerd.

All rights reserved, Copyright 2019 © by Focco van Eek

www.foccovaneek.nl

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.